Valg til Nørrebro Lokaludvalg

Valg til Nørrebro Lokaludvalg

Nu er der igen valg til Nørrebro Lokaludvalg og du kan stille op og/eller være med til at stemme på, hvem der skal sidde i lokaludvalget. Valget foregår denne gang digitalt.

Foreninger, råd og brugerbestyrelser mm. der har aktiviteter på Nørrebro kan stille en kandidat op til Nørrebro Lokaludvalg og stemme til valget – eller blot være med til at stemme på, hvem der skal sidde i lokaludvalget i perioden 2022-2026. Med andre ord, hvis du stiller op til Nørrebro Lokaludvalg gør du det som repræsentant for en forening, og ligeså hvis du vil være med til at vælge det nye lokaludvalg ved at stemme.

Eneste krav er, at foreningen:

  • har eksisteret minimum et år ved tilmelding
  • har minimum 15 medlemmer ved tilmelding
  • har aktiviteter på Nørrebro

Fristen for at stille op som kandidat til Nørrebro Lokaludvalg er nu overskredet. Men man kan tilmelde sig til at stemme frem til den 7. februar kl.12.00.

Tilmeld din forening til at stemme til valget allerede nu: Link til tilmelding

Se alle kandidaterne her: Kandidater til Nørrebro Lokaludvalg

Læs mere om tilmelding og valget her

Hvad får man ud af at sidde i Lokaludvalget? 
Du skal overveje at stille op til Lokaludvalget, hvis du har lyst til at prøve at påvirke politikerne på Rådhuset med dine og dit baglands holdninger og lokale perspektiver. Ved at sidde i Lokaludvalget kan du få erfaring med politik og byudvikling på et lokalt plan.

Se vores nye video, der giver et indblik i de mange lokale sager som lokaludvalgene løfter på tværs af byen:

Igennem lokaludvalgsarbejdet kan du også få erfaring som arrangør af borgerrettede begivenheder på Nørrebro, og være med til at sætte fokus på mærkesager for bydelen. Du får adgang til et bredt netværk af mennesker, der hver især brænder for at gøre en forskel i bydelen.

Du skal overveje at stille op til Lokaludvalget, hvis du:

  • Har lyst til at prøve at påvirke politikerne på Rådhuset med dine og resten af bydelens perspektiver, mærkesager og holdninger.
  • Har lyst til at møde nye mennesker og diskutere bydelens udvikling.
  • Vil være med til at arbejde for en række lokalt forankrede visioner for Nørrebro.
  • Vil være med til årligt at dele 3 mio. kr. ud til aktiviteter på Nørrebro igennem lokaludvalgets puljer.
  • Kan lide at dykke ned i komplekse politiske sager og projekter og forsøge at få det lokale perspektiv med.

Hvad kræver det af mig?
Som medlem af Nørrebro Lokaludvalg kræver det, at du som minimum kan afsætte tid til ét månedligt møde af ca. tre-fire timers varighed samt løbende arbejde i mindre arbejdsgrupper efter interesseområde. Derudover kræver det at du har tid og lyst til at sætte dig bredt ind i udviklingen af Nørrebro.

Hvor mange pladser er der i lokaludvalget?
Der skal vælges 15 nye medlemmer fra foreningslivet på Nørrebro til lokaludvalget. Derudover udpeges der en repræsentant fra hver af de partier der er valgt ind i Borgerrepræsentationen. Denne gang 10 partier. Så det nye udvalg kommer til at bestå af 25 medlemmer.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis I er interesserede i at opstille en kandidat – så kan vi tage en snak om det. Vi kommer også gerne ud til et møde i foreningen, for så vidt det er muligt og fortæller mere om lokaludvalgets arbejde og valget.