Byhusene på Bjelkes Allé bliver reddet!

Foto: @louise__steffensen

Byhusene på Bjelkes Allé bliver reddet!

I efteråret 2019 modtog vi en henvendelse fra en nabo til det gule byhus på Bjelkes Allé 48. Der var planer om at rive byhuset fra 1882 ned og opføre et 7 etagers højt nybyggeri. Det blev starten på en kamp for at bevare resterne af det bymiljø, vi mener er med til at give gaden og bydelen en helt særlig stemning og karakter.

Den 24. februar 2020 besluttede Teknik-og Miljøudvalget at nedlægge forbud mod nedrivningen af det gule byhus på Bjelkes Allé efter Planlovens § 14 – og endnu bedre at der skal laves en bevarende lokalplan for alle gadens små byhuse og ældre villaer.

Det vil betyde at man ikke må ændre, nedrive eller ombygge husene uden Teknik- og Miljøudvalgets godkendelse (dog med undtagelse af af nogle specifikt tilladte ombygninger som f.eks. udskiftning af vinduer til bestemte modeller). I lokalplanen bliver der også udpeget bevaringsværdige træer i området.

Vi er meget glade for, at det endte med beslutningen om, at der skal laves en bevarende lokalplan, der sikrer at de små byhuse ikke bliver revet ned.
Vi mener at det er vigtigt, at der er et varieret byggeri på Nørrebro og at man få bevaret de sidste ikonisk byhuse, der stadig findes på Nørrebro. De er med til at give de enkelte gader et helt særligt arkitektoniske udtryk og fysisk mangfoldighed i bydelen.

Lokalplanen kommer i høring til sommer 2020 og skal endeligt besluttes derefter.

Foto: @louise__steffensen