Vi siger “nej tak” til gråzonesponsor

Vi har en holdning til hvem, der står bag arrangementer i Nørrebros gader.

Vi siger “nej tak” til gråzonesponsor

På Nørrebro lægger vi med glæde gader til, alle slags borgere, loppemarkeder, koncerter, gadefester mv. Det betyder dog ikke, at Nørrebro ikke har en holdning til, hvem der står bag arrangementerne.

Derfor bakker vi i Nørrebro Lokaludvalg fuldt op bag udmeldingen fra overborgmester Frank Jensen og kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF, der begge er stærkt skeptiske overfor, at det omstridte selskab Uber fremstår som officiel medsponsor til det årlige arrangement Distortion).

Nørrebro Lokaludvalg er positivt indstillet overfor deleøkonomi, men så længe der hersker uklarhed om selskabet Uber, mener vi ikke, at Københavns Kommune har noget at gøre som økonomisk sponsor side om side med Uber.

Vi noterer os med glæde, at Distortion har forstået det klare signal fra Københavns borgmestre, og derfor ophæver aftalen med Uber fra 2017, men det løser ikke problemstillingen.

Så længe Uber med deres dertilhørende uklarheder omkring løn, arbejdsvilkår og eventuelle undergravende effekt på taxabranchen fortsat fremstår som medsponsor ved årets festival bør Københavns Kommune sige klart fra.

Det er derfor også Nørrebro Lokaludvalgs holdning, at politikerne på Københavns Rådhus ikke skal stille sig tilfredse med dagens udmelding fra Distortion. Politikerne bør holde fast i, at Københavns Kommune ikke økonomisk bakker op om arrangementer side om side med gråzoneselskaber, der ikke er fuldt afklarede omkring løn og arbejdsvilkår.

På Nørrebro siger vi som sædvanligt med glæde “ja tak” til festen, men vi vil have, at den foregår på ordentlige betingelser!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.