Unges ideer til Nørrebros fremtid

Ideer fra bydelens ældste skoleklasser til Nørrebros udvikling

Nørrebro Lokaludvalg arbejder for at inddrage bydelens børn og unge i udviklingen af vores bydel. Derfor bad vi eleverne på Nørrebros skoler om at komme med deres idéer for Nørrebro på en ungdomskonferencen i starten af maj i Multisalen i Nørrebrohallen.

(Til alle jer, der var tilstede skal vi beklage de tekniske problemer.)

Idéen bag ungdomskonferencen
Med ungdomskonferencen ønskede vi, at styrke de unges demokratiforståelse ved at give dem mulighed for at komme med deres indspark til udviklingen af deres eget lokalmiljø. Vi havde inviteret Manu Sareen, Minister for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold, og politikere fra Børne og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune, bl.a. Gorm Anker Gunnarsen fra Enhedslisten mødte op og diskuterede med de unge, samt flere lokaludvalgsmedlemmer. Vi ønskede at de unge oplevede kontakten med byens politikere, og at anerkende de unges unikke og autentiske syn, samt deres ressourcer og kreativitet i forhold til at være eksperter i deres liv her på Nørrebro. Lior Foighel var konferencier.

Vi mener at hele processen omkring inddragelsen af de unge – deres observationer, bekymringer, idéer og løsningsforslag – er yderst givende. Samtidig er det vigtigt at unge i bydelen får en oplevelse af, at blive set, hørt og at taget alvorligt i deres refleksioner og kreativitet, og dermed får vi og beslutningstagerne et indblik i de unges verden i dag på Nørrebro, som de fleste af os ikke ved så meget om.

Nørrebros skoler
De deltagende var elever fra Rådmandsgades Skole, Guldberg Skole, Den Lille Skole på Nørrebro og Den Økologiske Produktionsskole. Nogle af de indput vi fik, var at de unge synes, at Nørrebro er et dejligt sted, fordi der er mange mennesker, og fordi man meget nemt kan falde i snak med folk.

Eleverne fra Rådmandsgade Skole præsenterede bla. en idé om et ungdomsdiskotek på Nørrebro – præsenteret ved et dansenummer. Nørrebro Lilleskole havde flere idéer, lige fra rulleskøfteudlejning til en ny awesome legeplads til flere økologiske spisesteder. Den Økologiske Produktionsskole optrådte med dans af skolens danselinje. Se alle fotos her

Der er kommet meget relevante indspark fra elevråd fra Blågård Skole, som desværre ikke kunne komme til ungdomskonferencen, da de blev headhuntet af Betty Nansens Teatret til at være skuespillere i Romeo og Julia i den næste sæson! Tidligt i forløbet kom der også en del spændende inspiration fra eleverne fra Nørrebro Parks Skole, inden de blev headhuntet til et internationalt projekt om cykelstier. St Ansgars Skoles elever deltog via facebook, fordi de har markedsdag den 8.maj og Diya Skolen har så travlt, men de vil gerne deltage næste år.

Unges ideer til Nørrebros fremtid

Af Susse Volander

Elevernes indspark
Nogle elever siger, at Nørrebro betyder frihed for dem, nogle siger, at de er glade for de mange slikbutikker. De fleste børn siger, at de mangler natur, dyr, planter mm., og at de mangler udflugtsmål tæt på, hvor de bor. De syntes at Nørrebro er snavset og at der mangler nye sjove affaldsspande, så folk får lyst til at smide deres skodder og fastfoodemballage i dem i stedet for på gaden.

De føler sig for det meste godt tilpas men er også utrygge en gang i mellem. De mangler lokaler til unge, boldbaner, basket- og tennisbaner samt andre idrætsfaciliteter, de kan ikke lige overvågningskameraerne på deres skole.

Nogle siger at de ønsker sig flere fodboldstævner mellem skolerne på Nørrebro, fordi de er trætte af de fjendtligheder, der hersker mellem særlige grupper på skolerne.
De siger, at de ikke bevæger sig mere i skolen end før folkeskolereformen, og de siger at éns kultur er en del af hvem, man er. De siger, at ikke alle har lige meget lyst til at ændre på sig selv for at tilpasse sig.

De siger, at de gerne vil tage på klasserejse til udlandet i 9. klasse, fordi de gerne vil opleve verden sammen med deres kammerater, og fordi de ønsker at bliver klogere på andre lande og deres beboere – sammen. Og de siger, at der ingenting er forkert med Bornholm, og at de allerede har været der tre gange.
Og der er meget mere…

Unges ideer til Nørrebros fremtid

 

Onsdag den 22. april inden Ungdomskonferencen var 82 børn og deres lærere fra Nørrebro gæster hos Andreas Pourkamali (R) på Rådhuset til rundvisning og rådhuspandekager. I BR-mødesalen fik de mulighed for at stille spørgsmål til Andreas Poukamali og til Nørrebro Lokaludvalgs formand Mogens Petersen. 

Unges ideer til Nørrebros fremtid

Unges ideer til Nørrebros fremtid

0 replies on “Unges ideer til Nørrebros fremtid”