Tak for et fantastisk hyggeligt julemarked!

Nørrebros Hyggeligste Julemarked #2 Lørdag den 12. december inviterede vi – sammen med bydelens butikker og iværksættere – igen til Nørrebros Hyggeligste Julemarked. Det er andet år i træk at vi...

Nørrebros Hyggeligste Julemarked #2

Lørdag den 12. december inviterede vi – sammen med bydelens butikker og iværksættere – igen til Nørrebros Hyggeligste Julemarked. Det er andet år i træk at vi igangsætter et julemarked på Nørrebro og i år indtog vi Elmegade fra kl. 11-17. Vi vurderer at der var omkring 8.000 mennesker forbi i løbet af dagen, så det er vi temmelig godt tilfredse med!

Over 50 lokale butikker og iværksættere var med i Elmegade med bratwurst, smykker, tryk, bøger, keramik, plader, tøj, gløgg og sødt! Lidt af det hele – både det traditionelle, det alternative og det lokale. Carhartt stod for en jazzscene, VerdensKulturCentret sørgede for at Den Russiske Julemand kiggede ned forbi, over 60 unger fik en ridetur i Birkegade, The Swing Thing sang gaden op med julesange og Miljøpunkt Nørrebro stod for et miljøvenligt juleværksted. I Ølbaren læste forfatterne Glenn Christian og Ursula Scavenius op.   

Vi havde en tombola-bod med præmier doneret af de lokale butikker og de medvirkende på markedet. I alt samlede vi sammen 11.408 kr. ind til natherberget i Stengade 40 (fra tombola-boden og ponyridning mm.).

Se fotos fra dagen på facebook

Baggrunden for markedet
Vi har taget initiativ til julemarkedet, fordi vi vil styrke det lokale erhvervs- og butiksliv på Nørrebro og skabe nye netværk og fællesskaber blandt Nørrebros erhvervsliv; iværksættere, kreative freelancere og etablerede butikker (på tværs af bydelens kvarterer). Det er os, der har igangsat julemarkedet, men idéen er på længere sigt, at butikkerne selv organiserer markeder i bydelen i fællesskab. Og så er årets julemarked en opfordring til at nørrebroerne køber deres julegaver lokalt! Alle erhvervsaktører på julemarkedet er lokale fra Nørrebro.

Vi har lavet en guide til hvordan man sammen laver et lokalt gademarked, og vi håber at vi med julemarkedet i Elmegade (og forårsmarkedet i Stefansgade og sidste års julemarked i Guldberggade) har inspireret de lokale erhvervsdrivende og iværksætterne til at gå sammen lokalt og på tværs af bydelen og tage initiativ til lokale markeder. – Do It Together!!

Mange hilsener
Nørrebro Lokaludvalg * Maté Maté * Møllegades Boghandel * Essen * Route 66 * Brødkunsten * Mirabelle Bakery * A mile in the woods * NORDSTROMS forlag * Matilde Digmann * Mette Ehlers * Sille og Anna Windum * Café Assistenten * VinBunkerne * Ritas Smørrebrød * NU * Nørrebro Bøger * Signe Gabriel Illustration * Miljøpunkt Nørrebro * Guldsmed Malene Helweg Larsen * TACT jewellery * RE-MIND * Danmarks Naturfrednings Forening * BauBau * Muttilove * Verdens Kvinder i Danmark * Social Foodies * DesignKollektivet * Ark Books * Losaal * Clobber * Mondo Kaos * HOOHA * Radical ZOO * Kaf’ * Carhartt WIP * Foxy Lady * Divaen og Krudtuglen * Kaffebar Vinbar * Cappalis * Fünf * Zapoteca * Banh Mi * Packyard * Grød * Weiz * Bruuns Indretning * Remö * Stokkel * Mahalle * VerdensKulturCentret * Baan Suan * Laundromat * Glenn Christian * Ursula Scavenius * The Swing Thing Vino Vini * LouKita * BG shop * Elise Hudplaje 

Mere information:
https://www.facebook.com/events/197374180602356/

0 replies on “Tak for et fantastisk hyggeligt julemarked!”