Nu skal du trække din cykel på Assistensen

Midlertidigt forbud mod cykling på Assistens Kirkegård - Fremover skal du trække din cykel på Assistensen – også på den asfalterede midtervej,

Midlertidigt forbud mod cykling på Assistens Kirkegård

Fremover skal du trække din cykel på Assistensen – også på den asfalterede midtervej, Poppelalléen og den tværgående sti mellem Sjællandsgade og Hans Tavsens Park. Her har det hidtil været tilladt at cykle hensynsfuldt.

Al cykling på kirkegården er fra mandag d. 4. april 2016 forbudt. Cyklister må fremover køre uden om kirkegården eller trække gennem den. Forbudet skyldes den verserende sag om fredningen af Assistens Kirkegård. Netop forbud mod cykling er nemlig en del af sagen. Danmarks Naturfredningsforening kræver nu, at cykelmuligheden ophører med henvisning til, at kirkegården er blevet fredet af myndighederne.

Vi skal have fredet Assistensen!
Cykelforbudet er altså kun midlertidigt, mens sagen om fredningen af kirkegården behandles. I Lokaludvalget går vi ind for en fredning af vores 256 år gamle kirkegård. Vi ønsker ikke at der skal anlægges park eller supercykelstier mm. i forbindelse med den kommende metrostation. Vi vil gerne bevare Assistensen, som den grønne oase, den udgør for bydelen i dag.

Umiddelbart ser vi ikke de store problemer i hensynsfuld cyklisme på fodgængernes præmisser på de to store stier (poppelalléen og den tværgående sti). Vi afventer nu at se hvad fredningssagen ender med. Grunden til at cykling på kirkegården er et omstridt emne nu, er at Metrocityringen i 2019 åbner med en metrostation i hjørnet af kirkegården ved Runddelen. Der skal i den forbindelse tænkes over den forventede cykeltrafik til og fra metrostationen.

0 replies on “Nu skal du trække din cykel på Assistensen”