Her er vores plan for Nørrebro St.

Her er vores plan for Nørrebro Stationsområde

Nørrebro st. er på vej til at blive et af de største trafikknudepunkter i Danmark. Mens den fremtidige biltrafik, samt bus-, s-togs- og metro-drift allerede er planlagt og fremover vil sætte sit præg på området omkring Nørrebro station, så hænger området som helhed endnu ikke sammen.

Nørrebro Stationsområde skal på Budget 2020
Vi synes Nørrebro Stationsområde skal være et område, der ikke udelukkende er til transit, men som også giver forbipasserende og lokale plads og lyst til at opholde sig i området. Derfor har vi og Bispebjerg Lokaludvalg længe ønsket at der bliver sat midler af til at udvikle området. Også i år er Nørrebro Stationsområde et af vores ønsker til Budget 2020.
Vi er så glade for, at Overborgmester Frank Jensen nu også sætter sig i spidsen for arbejdet.

Den unikke identitet skal bevares
Det vigtigste for os er stadig, at den upolerede og unikke identitet omkring Nørrebro st. bevares, og at der skabes en aktiv, tryg og grøn plads, hvor der er rum til alle. “Det skal ikke være et sted, man sidder og hælder 50 kroners kaffe ned i halsen på caféstole” som vores formand Mogens Petersen sagde til Berlingske den 28. juni. Det skal være en udvikling med respekt for områdets egenart og identitet.
Basargrunden skal være et samlingssted for de mennesker, der bor rundt om. En plads, der giver noget tilbage til området. Og så glæder vi os til at buerne under højbanen bliver åbnet op, så Nørrebro bliver bundet bedre sammen med Nordvest.

Her er vores plan
I 2015 var vi med til at lave en plan for området sammen med Bispebjerg Lokaludvalg, en masse lokale borgere, Københavns Kommune og Cobe Arkitekter.

Læs den her: Ideoplæg for Nørrebro Stationsområde