Bjelkes Allé i høring

Bjelkes Allé i høring

I efteråret 2019 modtog vi en henvendelse fra en nabo til det gule byhus på Bjelkes Allé 48. Der var planer om at rive byhuset fra 1882 ned og opføre et 7 etagers højt nybyggeri. Det blev starten på en kamp for at bevare resterne af det bymiljø, vi mener er med til at give gaden og bydelen en helt særlig stemning og karakter.

Nu er der lavet en lokalplan, der skal sikre de charmerende lave huse på Bjelkes Allé, der gør gaden til noget helt særligt. Hvis lokalplanen godkendes, vil det betyde at man ikke må ændre, nedrive eller ombygge husene uden Teknik- og Miljøudvalgets godkendelse (dog med undtagelse af nogle specifikt tilladte ombygninger som f.eks. udskiftning af vinduer til bestemte modeller). I lokalplanen bliver der også udpeget bevaringsværdige træer i området.

Du kan se lokalplanen her og komme med dit eget høringssvar: https://blivhoert.kk.dk/hoering/bjelkes-alle-lokalplanforslag
Frist. 29. september

Vi bakker helt op om den bevarende lokalplanen, da vi mener at byen mister sin magi og sit særpræg, hvis alle de gamle byhuse og værksteder rives ned. Vi synes det er vigtigt, at der er et varieret byggeri på Nørrebro og at man får bevaret de sidste ikoniske byhuse, der stadig findes på Nørrebro. De er med til at give de enkelte gader et helt særligt arkitektoniske udtryk og fysisk mangfoldighed i bydelen.