Afpresning og trusler – Nej tak!

Den 11. maj bragte Radio24syv historien om at værtshuse på Nørrebro igen udsættes for afpresning og trusler.

Afpresning og trusler – Nej tak!

Den 11. maj bragte Radio24syv en historien om at værtshuse på Nørrebro udsættes for afpresning og trusler. Det var en bekymrende og nedslående historie at lægge ører til og det mener Lokaludvalget naturligvis ikke hører til på Nørrebro eller i andre bydele for den sags skyld.

Det skal være muligt at drive forretning på Nørrebro uden at blive truet eller afpresset. Det er alvorlige hændelser og det er sager for politiet. Ligesom Lokaludvalget støttede Café Viking, da de for få år tilbage blev udsat for afpresning, står vi naturligvis også bag de beværtninger og forretninger, som bliver berørt nu.

Det drejer sig bl.a. om Cafè Heimdal i Heimdalsgade og Mucki Bar i Thorsgade. Lokaludvalget besluttede at mødes på Mucki Bar kl. 19.30 d. 11. maj for at vise sympati og støtte op om modstanden mod afpresning og hærværk – og vi opfordrede alle til at gøre det samme på vores facebook-side.

Der var et talstærk fremmøde på baren – og politiet og pressen var også fremmødt. Protesterne mod afpresning og trusler forsætter og foreningen ”Fælles om Nørrebro” har taget initiativ til endnu støttedemonstration. Den finder sted i dag – d. 12. maj – kl. 18.00 og starter hos Mucki Bar.

Foreningen ”Fælles om Nørrebro” blev i etableret i kølvandet på afpresningssagen i 2012 på Café Viking, og bakker op om virksomheder der er udsat for afpresning, trusler og hærværk.

Links til presseomtale:

Radio24syv: Værthuse på Nørrebro udsat for hærværk 

Politiken: Nørrebro skålede for sammenholdet på udsat værtshus

Ekstra Bladet: Efter sharia-trusler og afpresning

TV2 Lorry kl. 19.30 live fra mødet på Mucki Bar: http://www.tv2lorry.dk/nyheder/11-05-2016/1930/1930-11-maj-2016?autoplay=1#player

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.